STYLE

QUALITY

SPEED

UNIKE OPPLEVELSER I UNIKE BÅTER

 

SEIL EKSKLUSIVE BÅTER

I VAKRE OMGIVELSER

Framnæs Classic Yachts tilbyr aktiv seiling i to av verdens eldste, klassiske 12-metere i Sandefjordsfjorden. Våre historiske kappseilingsbåtene byr på en unik og fantastisk ramme for ditt arrangement.

 

Vi er stolte av å være de eneste i verden som kan tilby match racing med

to klassiske 12-metere som hver har mer enn 100 års historie!

 

Ta med forretningsforbindelser og egne ansatte på en uforglemmelig opplevelse! Bygg relasjoner og skap lagånd med aktive, energigivende

og inspirerende opplevelser.

 

Kontakt oss og vi vil arrangere en opplevelse for deg som du og dine forbindelser aldri vil glemme!

 

TILBUD

 

12mR Magda VIII

I 1908 designet William Fife III, Skottland, og Anker & Jensen, Vollen i Asker, bygde 12mR Magda VIII for Alfred W. Larsen. (Alle Larsens båter het Magda, oppkalt etter hans kone). Hun ble konstruert og bygget etter

1. International Rule.

 

Magda VIII er Norges første 12-meter og er nå verdens eldste 12-meter som fremdeles seiler.

 

Magda VIII ble solgt og omdøpt til Magnolia da Larsen bestilte en ny 12-meter for sin deltagelse i Stockholm-OL i 1912. Larsen vant gull med 12mR Magda IX, som ble designet av Johan Anker og bygget av Anker & Jensen.

 

Magnolia var i aktiv bruk til 1970-tallet, men etter hvert i svært dårlig forfatning. Båten ble i 1982 reddet fra St. Hans-bålet, gjennomgikk en langsom og møysommelig restaurering av en privatperson og sjøsatt igjen i 1999. Magnolia vakte da stor oppmerksomhet og deltok i flere regattaer før hun igjen ble satt på land i 2005.

 

Magnolia kom til Framnæs, Sandefjord i 2008 der hun gjennomgikk en omfattende og endelig restaurering. I 2009 fikk hun tilbake sitt opprinnelige navn; 12mR Magda VIII.

 

12mR Erna Signe

I 1911 designet Willima Fife III, Skotland, og Negalingavärvet i Stockholm bygde 12mR Erna Signe for Nils Person, Sverige, for hans deltagelse i OL i Stockholm i 1912. Båten ble konstruert og bygget etter den 1. International Rule og oppkalt etter Persons to døtre. Erna Signe vant sølvmedalje i Stockholm-OL og har senere vunnet en rekke kappseilaser.

 

I 1918 ble Erna Signe solgt til en norsk rederfamile som seilte henne aktivt helt til 1950-tallet. Hun ble deretter solgt til Danmark og benyttet i utdanningen av danske sjøfolk.

 

Etter et langt liv trengte hun en betydelig restaurering og hun ble på 1990-tallet igjen kjøpt av den samme norske rederfamilien. Erna Signe ble deretter totalrestaurert hos Walsteds Bådeverft i Danmark og sjøsatt på ny i 2000.

 

12mR Erna Signe har hatt hjemmehavn på Framnæs i Sandefjord

siden 2008.

 

Hva er en 12-meter?

En 12-meter er en klassisk kappseilingsbåt i tre, konstruert etter en internasjonal regel vedtatt i London i 1906. Båtene er faktisk ikke tolv meter, men tallet 12 er resultatet av en formel som kombinerer båtens forskjellige mål. Båtene er ca 70 fot lange, ca 3,4 meter brede og mastenes høyde er 28 meter. De veier ca 24 tonn og har opp til 250 kvm seilareal på kryss.

 

Båttypen er den som har vært brukt lengst i internasjonal regattaseiling og regelen fra 1906 danner grunnlag for noen av de mest konkurransedyktige regattabåtene for sine tider. Mellom 1958 og 1987 ble båttypen brukt i America’s Cup; det eldste og mest prestisjefylte idrettstrofé i verden. Lenge før dette var 12-meterene svært populær blant de berømte eierne av kappseilingsbåter i Skandinavia, Storbritannia, Tyskland og USA.

 

12mR Erna Signe (anno 1911) og 12mR Magda VIII (anno 1909) er unike og kjente ikoner i norsk og europeisk seilsport. Båtene er fullrestaurerte, i topp stand og har yachtfinish. Teak og lakkert mahogni dominerer.